Naujienos

2024-04-25

Podoktorantūros stažuotojo vieta

PLAČIAU

2024-04-24

Gaetano Chiurazzi paskaita "The Question of Technology: Heidegger, Vattimo and…

PLAČIAU

2024-04-24

Konkursas Azijos ir transkultūrinių studijų instituto direktoriaus (-ės) pareigoms užimti…

PLAČIAU

2024-04-23

Filosofijos institutas kviečia į konferenciją „Nihilizmas ir tikrovė“

PLAČIAU

2024-04-23

Seminaras: „Mokinių emocinė sveikata ir patiriamas stresas“

PLAČIAU

2024-04-23

Raidos psichopatologijos tyrimų centro konferencija

PLAČIAU
Visos naujienos

Vytis Vidūnas: Tibeto širdies jubiliejus

Liepos 6 d. Lietuva mini karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Tačiau pasaulis tą dieną paminės ir kitą sukaktį – 1935 m. liepos 6 d. Tibeto Amdo provincijoje gausioje valstiečių šeimoje gimė berniukas Lamo Dondupas (Lhamo Dhondup, vėliau gavęs dvasinį vardą Tenzin Gyatso), kuris pagal seną slaptą tibetiečių tradiciją buvo atpažintas kaip naujai atgimęs Dalai Lama – aukščiausias Tibeto budizmo dvasinis hierarchas ir Tibeto karalius.

Šiemet Jo Šventenybei XIV Tibeto Dalai Lamai sukanka aštuoniasdešimt penkeri. Ta proga verta bent trumpai prisiminti nuostabią šio asmens gyvenimo istoriją, ir jo reikšmę tiek Tibetui, tiek visam šiuolaikiniam pasauliui – Jo Šventenybė yra Nobelio taikos premijos laureatas ir vienas iš nedaugelio visuotinai pripažintų dvasinių autoritetų. Taip pat verta prisiminti ir apie Lietuvos santykius su Tibetu ir Jo Šventenybe XIV Dalai Lama – šie santykiai neabejotinai yra ir mūsų naujausios istorijos dalis.

Visą straipsnį skaitykite čia.

Šaltinis: naujienų portalas 15 min.lt / 2020-07-01

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos